Svenska influencers

En influencer är en person som har många förljare på internet. Det kan vara en bloggare, en instagrammare, en twittrare eller en youtuber. En del influencers är även kända från dockusåpor på TV.  Influencer kommer från det engelska ordet influence som betyder förmåga att påverka. Influencers är personer som kan påverka många andra eftersom många följer deras liv. Många influencer använder appen Instagram för att nå ut till sina följare.

Vad är Instagram?

Instagram ägs av Facebook och är en app för foto- och filmdelning via mobiltelefonen. Alla bilder som man lägget ut på Instagram kan kopplas till ens Facebook, Twitter och Snapchat konto. Här kan alla följa alla och du kan följa både privatpersoner och företag precis som på Facebook och Twitter.

Stora svenska Instagram influencer

Zlatan Ibrahimovic

Fotbollsproffs. Zlatan är en världskänd fotbollspelare som använder sig av Instagram för att nå ut till sina fans. Han har 34,8miljoner följare som får se bilder från hans fotbollsliv. Det finns också många reklamfilmer för VISA på hans Instagramkonto.  :

Felix "Pewdiepie" Kjellberg

Föddes den 24 oktober 1989 i Göteborg och är en svensk dator- och tv-spelskommentator på Youtube.  Han startade sin Youtube-kanal under våren 2010 och idag är han en av världens största youtubers. Han är känd för sina drastiska reaktioner och komiska kommentarer som han gör när han spelar. Innan han startade sin kanal studerade han industriell ekonomi vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Nu förtiden lägger han inte lika mycket tid på sin youtubekanal utan har istället börjat lägga ut bilder och videoklipp på Instagram. Han har 10,7 miljoner följare på Instagram.

Influencer Ole Holdgaard

Anna Nyström

23 lägger ut bilder och videoklipp som handlar om träning, hälsa och fitness.  Hon visar ofta mode inom träningskläder. Hon har 3,3 miljoner följare på Instagram, 35 000 prenumeranter på Youtube och 13 000 följare på Twitter.

Elsa Hosk

28 är en svensk supermodell. Hon växte upp i Bromma utanför Stockholm och är en av världens mest framgångsrika modeller. Hon går visningar för prestigefyllda underklädesmärket Victoria's Secret. Om man går in på hennes Instagramkonto kan man få se bilder på henne där hon visar olika underkläder och bikinis. Det är 2,9 miljoner människor som följer henne på Instagram och 68 000 som följer henne på Twitter.

Zara Larsson

18, är  en svensk popstjärna på väg att få sitt stora internationella genombrott. Hon driver en stenhård feministisk kamp i sociala medier.  På hennes konto kan man få se bilder från hennes uppträdanden och på hennes pojkvän. Många av bilderna är lättklädda. 2,1 miljoner följer henne på Instagram och 708 000 följer henne på Twitter.

Rachel ”Yoga girl” Bråthén

27, yogainstruktör. Rachel lämnade Sverige för paradisön Aruba. Där driver hon ett eget yogacenter och har släppt boken ”Yoga girl”. På hennes Instagrammkonto kan man få se bilder på olika yoga ställningar och läsa om hennes liv. Hon har 2 miljoner följare på Instagram.

Många Svenska influencers använder sig av instagram för att nå ut till sina följare. De håller på med olika saker som musik, yoga, sport och mode. På Instagram lägger de ut videklipp och bilder från deras liv och de flesta har flera miljoner som tittar på bilderna och läser vad de skriver.

 

Svenska influencers

svenska influencers

Influencers Sverige

influencers sverige

Svenska influencers instagram

svenska influencers instagram