Influencers Sverige

Vilka  influencers har vi i Sverige?

En influencer är en person som har många förljare på internet. Det kan vara en bloggare, en instagrammare, en twittrare eller en youtuber. En del influencers är även kända från dockusåpor på TV.  Influencer kommer från det engelska ordet influence som betyder förmåga att påverka. Influencers är personer som kan påverka många andra eftersom många följer deras liv.

Influencers från TV

En av sveriges just nu mest kända TV influencer är Pernilla Whalgren. Hon har ett eget TV program som skildrar hennes och hennes fyra barn Oliver, Bianka,  Benjamin och Teos liv. TV serien är mycket populär. Man får följa familjen i deras vardag och på semester. Bianka är även själva influenser på instagram och youtube. Hon har även en blogg med många följare.

En annan macroinfluencer känd från TV är familjen Parnevik. Även de har en egen TV-serie som handlar om deras liv. En del av deras barn har även instagram konton som är väldigt  populära. Peg Parnevik har tillexempel 242000 följare.

Influencer på youtube

Pewdiepie är världens största influencer. Han är en megainfluencer. Han lägger ut filmklipp på youtube som från början handlade om dataspel. Numera handlar klippen om allt möjligt.  Han har 64 890 838 följare (5/8-18).

Terese Lindgren är en annan stor influencer som lägger ut videoklipp på youtube. Hennes videor handlar om hennes liv både till vardags och på semester. Man kan bland annat få se hur hon städar sin garderob eller bakar veganska maränger.

Komiker trion "IJustWantToBeCool" är en annan influencer som har många följare. De lägger ut komiska sketcher som får folk att skratta. De brukar väva in olika samarbeten i sina sketcher. De har tillexempel gjort en sketch ihop med läsken Fanta : 8 sätt att sno läsk. De står då längst ner i vänstra hörnet att "Denna video innehåller betald marknadsföring".

Influencer Ole Holdgaard

Influencers som bloggar

Linn Ahlborg är en bloggare som skriver mycket om sitt liv och framförallt sina många resor. Hon skriver aktivt och  håller sina läsare uppdaterade om allt som händer i hennes liv. Hon har även en youtubekanal där hon filmar vad hon handlar på sina resor och mycket annat.

Kissie (Alexandra Nilsson) är en annan bloggare som är väldigt populär i Sverige. Hon har ca 500 000 följare som aktivt läser hennes blogg.  Hon blev först känd för att vara rasist men har nu tagit avstånd från all form av diskriminering. Det går så bra för henne att hon kan ha bloggandet som heltidsjobb.  Hon skriver om sitt vardagsliv i bild och text. Hon skriver om när hon går på dejt och lägger ut blider på maten de åt.

I Sverige har vi flera stora influencers var av en är störst i världen. De svenska influencerna finns innom flera olika sociala medier. Det finns de som bloggar, de som lägger ut videos på youtube och de som är kända från TV. Många kombinerar flera medier och har både en blogg, en youtube kanal och ett twitterkonto. Dessa influencers gör ofta samarbeten med olika företag där de presenterar olika produkter och säger vad de tycker. Det tycker företagen är bra eftersom många läser vad de skriver och bryr sig om vad de säger.

 

Influencer skönhet

influencer svenska

Influencers Sverige

influencers sverige

Influencers marknadsföring

influencer marknadsföring svenska