Bli influencer

Hur kan man egentligen bli en influencer? Många kanske vill bli influencers eller generellt få en bättre profil på Instagram. I den här artikeln har vi samlat några tips och tricks om hur man blir en influencer.

Till att börja med finns det många fördelar med att vara en influencer. Inte bara marknadsför du din eget Instagram, du utvecklar också dig själv. Du lär dig lite om hur reklam för företag är sammankopplade. Du testas då och då i din kreativitet, men allt det hjälper till att utveckla både profilen och dig själv.

För att få ut mesta möjliga av din profil är det viktigt att du känner till dina egna mål och din målgrupp. Att känna till dina egna mål och målgrupp gör det lättare att veta vad du bör och inte bör publicera. Din målgrupp är ofta i samma ålder som du själv, eller något yngre eller äldre.

Förutom att känna till dina mål och målgrupp är det också viktigt att du publicerar inspirerande innehåll. Om dina följare känner sig inspirerade av dina bilder kommer de att fortsätta vara följare och på det sättet blir det också lättare för dig att få fler följare. Dina foton kan enkelt inspirera dina följare om de är av god kvalitet och är lite mer unika än andras bilder.

Som influencer blir kreativiteten satt på prov, eftersom det är viktigt att vara aktiv.

För att vara aktiv bör du kunna ladda upp bilder några gånger i veckan. Det kräver att du har kreativiteten och tiden att ta och redigera bilderna. Om du är aktiv tar företagen dig också mer på allvar.

En bra självbiografi och informationen för din kontaktinformation är en bra idé att ha på din egen profil. En enkel och kort presentation av dig själv och dina bilder berättar i sig själva vilken stil du har och kontaktuppgifterna säger hur företagen kan få dig.

Du kan också marknadsföra dig själv lite genom att märka var fotot togs (plats) eller med en mild form av hashtags. Det vill säga att du inte använder mer än 1-2 hashtags, eftersom det kan se ut som spam.

Titta också på den här videon om att bli en bra influencer:

Här är andra bra insikter om att bli en influencer: Hjälp för Instagram

 

Instagrammer - skönhet

instagrammer

Influencer marketing via Instagram

Vad är influencer marketing

Mode-Influencer marketing

Bli influencer