Tjäna pengar på Instagram

Tjäna pengar genom din Instagram profil genom att göra reklam för produkter och tjänster för massor av olika företag. Få reda på hur man gör här.

Hur man tjänar pengar på Instagram

Företagen som vill komma i kontakt med dina följare kommer vanligen kontakta dig genom Loggershut. Här kan du och företagen komma överens om villkoren som gäller när du testar eller gör reklam för deras produkter.

Ett sätt att förhandla om priset för ett upplägg på din Insta är att ta antalet följare på din profil och dividera det med ett CPM nummer. CPM står för: priset per tusen och hänvisar till antalet följare du har på din Instagram profil.

Tillexempel, låt säga att du har 5000 följare och du kommer överens med ett företag om CPM25. Då kommer du tjäna 125 DKK per upplägg. Om du däremot har 15000 följare och kommer överens om CPM40, så kommer du tjäna 600 DKK per upplägg. Så desto mer följare du har, desto mer pengar kommer du tjäna. Det kan vara fördelaktigt att föreslå för företaget att ni ska kombinera dina upplägg på Instagram med andra sociala medier som Snapchat, Facebook eller din blogg.

Ett annat sätt att räkna ut priset är; ett svenskt företag gjorde en beräkning att använda som en riktlinje för att räkna ut hur mycket pengar du kan tjäna per upplägg på Instagram. Dock är detta bara ett vägledningsverktyg för hur mycket du kan tjäna då det också beror på hur attraktiv du och din profil är för företaget i relation till produkten eller servicen de vill göra reklam för.

Hur får man följare?

Här är några få tips om hur man får följare på Instagram:

  • Hitta ett upplägg du gillar och följ Instagrammaren som gjorde upplägget. Det skapar då en chans att den Instagrammaren också kommer börja följa dig
  • Var aktiv på Instagram dagligen
  • Skapa online tävlingar och giveaways med löjligt innehåll som underhållning. Dina följare kommer älska att dela detta.
  • Ta reda på när på dagen du brukar få mest gillningar. Detta är den perfekta tidpunkten att dela Instagram foton och videos i framtiden.
  • Lägg till frågor och uppmuntra en dialog med dina följare. Tex, Vad tycker ni om…?
  • Använd lokala hashtags som geografisk taggning. Tillexempel #London, #Paris eller #New York
  • Få andra Instagrammare att prata om dig och tagga andras profiler i dina upplägg när det är relevant
  • Foton med ansikten får störst antal gillningar
  •  Foton med bra ljus klarar sig bättre än dem utan.

Några absoluta Nej:

Köp inte falska följare. Det är ett slöseri med pengar och det gör din profil opålitlig. Det är i grunden lika kontraproduktivt som att kissa på sig själv. Varför? Först är det varm och skönt men det blir snabbt iskallt.  Dumpa också hashtags som #followme och #likeforlike

Spamma inte andra med irrelevanta #hashtags. Använd istället hashtags som faktiskt används. Tex hashtags som #photooftheday

Om du vill börja tjäna pengar på Instagram: