Det krävs inte mycket för att tjäna pengar på YouTube. Dock kräver det att ett stort antal människor prenumererar på din kanal och antalet visningar på dina videos är också viktigt.

Hur många prenumeranter du behöver för att tjäna pengar är en fråga som är omstridd. Desto mer prenumeranter desto bättre. Dock är det inte en bra idé att köpa prenumeranter då det kommer leda till en YouTube kanal av låg kvalité då det inte är någon mening med ett stort antal prenumeranter och ett litet antal visningar. Det visar bara dina prenumeranter tycker att innehållet på din kanal inte är intressant.

Hur man tjänar pengar på YouTube

Några av de kategorierna som får mycket uppmärksamhet och engagemang på Youtube är:

  • Musik
  • Spel, IT och teknologi
  • Sport, hälsa och träning
  • Mode och skönhet
  • Humor

Så om du skapar en kanal i någon av de kategorierna ökar dina chanser att få mer trafik till din kanal och därmed tjäna mer pengar. Dock är du självklart inte den enda som känner till detta. Inom dessa YouTube kategorier finns också den tuffaste konkurrensen. Mer om hur du ökar dina inkomster på Youtube i nästa del.

Hur du tjänar pengar på YouTube

För att tjäna pengar på YouTube måste du vara en aktiv Youtuber båda i form av hur mycket innehåll du skapar och hur bra du är på att svara på kommentarer från dina prenumeranter. Företagen som är intresserade av att betala dig för att göra reklam för deras produkter eller services kollar bland annat på om du har en så kallad hälsosam kanal. Detta inkluderar det vi nämnt förut men också hur du kommunicerar med dina prenumeranter.

Om du har en autentisk närvaro där du visar ditt rätta jag eller är en expert inom ett särskilt ämne så är du på god väg att tjäna pengar på YouTube. För vissa företag är det avgörande om du använder svär-ord (och hur) så det är något att tänka på närd det gäller vilket sätt du presenterar dig själv då det påverkar dina möjligheter att tjäna pengar på YouTube.

Det är ändå viktigt att du inte är:

  • Ras diskriminerande
  • Våldsam
  • Naken

Etc. Dock, som den duktige YouTubern du är blir detta säkerligen inte ett problem då du redan har läst vad du kan och inte kan göra på YouTube

YouTube lön

Svenska Youtubers lön varierar mellan uppdragen. Det viktigast i början är att inte ha för stora krav på vad du kan och inte kan göra. För det första är det viktigare att göra några uppdrag som du sedan kan visa för andra företag så de vet vad din kanal handlar om och hur du får fram budskapet om en produkt till dina följare.

Tillexempel, när du accepterar ett avtal med ett företag genom Loggershut.com för att göra reklam för deras service eller produkter, kommer du få lönen till din YouTube-kanal. Om din lön blir en fast summa eller beroende på antalet visningar, får du komma överens med företaget om.

Mängden pengar du tjänar på YouTube per visningar bestäms av ett nummer i relation till CPM, som betyder Kostnad per tusen. Du kanske tyckdr att man borde använda T och inte M men det beror på att M är det romerska numret för 1000.

Ett exempel:

Om du kommer överens med ett företag att ha CPM70 i svenska DKK, kommer du tjäna 700 SEK om du får 10.000 visningar. Gäller avtalet CPM200, kommer du för 5000 visningar tjäna 1400 SEK.

Om du vill börja tjäna pengar som en Youtuber: